29.06.2015 | 15:02
Изгониха Величко Адамов от Стопанска академия
Решението е взето от хора в катедрата му на тайно гласуване

Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов проф. Величко Адамов, който се барикадира в началото на месеца в кабинета си, е премахнат и като преподавател във ВУЗ-а, съобщи сайтът „Свищов Инфо“.

Решението е било взето на тайно гласуване на неговата катедра „Финанси и кредит“. Адамов бива освободен за предстоящата учебна година.

Скандалният ректор се пенсионира на 1 септември, след като навърши 65 години. Той бе наследен от своя фаворитка, 35-годишната проф. Теодора Димитрова, чийто избор предизвика скандал. Адамов отказа да отстъпи мястото си, докато текат обвиненията на Димитрова, въпреки назначеният от МОН заместник проф. Иван Върбанов. Така Академията се оказа наведнъж с трима ректори.

Опонентите на Адамов във ВУЗ-а твърдят, че по време на неговото управление е имало много злоупотреби. За последните 8 години той получавал по 100 000 годишно. Сметките обаче показвали, че професорът би трябвало да е работил 36 часа на денонощие, твърди един от преподавателите, уволнени от Адамов – адвокат Калин Костов. Освен това, бившият ректор ще получава и по 1500 лева месечно пожизнено, с акт, уреждащ статута на бившите ректори, подписан на дата 29 май. Случайно или не датата съвпада с избора на нов ректор – Теодора Димитрова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране