07.09.2017 | 14:09
Изненадващо арестуваха общинаря от ГЕРБ, с чийто пистолет бе убит мъж
Първо МВР го пусна, днес прокуратурата му повдигна обвинение, затова че е допуснал смъртта на човек с пистолета му

Окръжна прокуратура Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в град Септември.

Той бе задържан от полицията в деня на инцидента за това, че с неговия пистолет беше посочено дете, че е застреляло и убило погрешка мъж на тържество във Виноградец. Тогава МВР пусна Влайков с мотиви, че е невинен.

Днес Пазарджишката прокуратура съобщи, че Влайков е обвинен, за това че на 31 август срещу 1 септември в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на 47-годишния Наско Тонкев.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а утре – 8 септември 2017 г., ОП – Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха още от прокуратурата.

По случая прокуратурата работи по две версии – първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков. По-рано днес Общинският съвет в Септември единодушно гласува оставката му и избра за свой нов председател Кирил Тодорин от ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране