30.05.2015 | 0:03
Извадиха 10-килограмов тумор от 65-годишна варненка
Кистата е достигнала огромните си размери за около половин година

Огромен тумор извадиха при операция лекари от варненската АГ болница. Кистозна формация от яйчников произход бе извадена при интервенця на 65-годишна жена, съобщиха от лечебното заведение.

Туморът е бил над 10 килограмa, a oперацията е продължила повече от 2 часа. За щастие на пациентката туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен, но окончателнoто заключение ще може да бъде поставено след допълнителни изследвания, уточниха лекарите. Кистата е достигнала огромните си размери за около половин година по анамнестични данни, като жената е забелязала нередности преди няколко месеца, когато обхванала цялата й коремна кухина.

В болницата периодично се появяват подобни случаи, като преди 3 години бе оперирана бременна жена с 6-килограмов тумор, коментират от екипа на здравното заведение. Голяма част от туморите при жените могат да се диагностицират в ранен стадий, ако пациентките редовно ходят на профилактични гинекологични прегледи.

Именно това е и целта на наскоро започналата кампания от АГ болницата във Варна за безплатни профилактични прегледи. Освен жените, които ще прегледаме, полезни ще бъдем и за тези, които просто прочитайки информацията, ще се подсетят, че отдавна не са посещавали гинеколога си и трябва да го сторят,  коментираха от ръководството на болницата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране