18.10.2023 | 19:47
Известен пловдивски фотограф блудствал със 7-годишно момиче
Прокуратурата в Пловдив му повдигна обвинение и поиска постоянното му задържане под стража

Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняем 42-годишния фотограф Димитър Дардов за блудство с дете. Според обвинението на неустановена дата през 2021 г. във вила в община „Родопи“ е блудствал със 7-годишно момиче.

Дардов има и второ обвинение – че на 10 октомври т. г.  в жилище в Пловдив е държал за себе си чрез информационна технология – фото- и видеофайлове, представляващи порнографски материали, за които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Двете обвинения са повдигнати в хода на разследването по досъдебно производство, по което на 10 октомври т. г. Дардов  е бил привлечен като обвиняем, че на неустановени дати през 2021 г. във вила в община „Родопи“ е създал чрез заснемане с електронно устройство порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия, за създаването на които е използвано неустановено лице от женски пол, ненавършило 18-годишна възраст.

По това повдигнато обвинение на 12 октомври 2023 г. Районна прокуратура – Пловдив, е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър Дардов, като то е било уважено от съда и може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.

Разследването по случая е проведено от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

В момента Димитър Дардов се занимава със сватбена фотография. „Силата на моята фотография са единствено и само сватбени тържества и тържества с интеракция на обич и любов, емоция и церемонии, в които се изисква опит и око за детайл, а можеби личната ми семейна хармония не вижда друг толкова пъстър дял във фотографията“, представя се Дардов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране