23.04.2024 | 22:22
Йончева: Пеевски ми се обади лично!
Той й предложил да бъде в евролистата на ДПС преди 3 дни. Тя твърди, че не е зависима

Номинацията на ДПС-Благоевград за Елена Йончева като евродепутат се оказа лично обаждане от Делян Пеевски. Това разказа самата тя пред bTV часове след като местна структура на движението я е издигнала за нов мандат в Европарламента.

Господин Пеевски ми се обади на мен, лично. Покани ме в сградата на Народното събрание и направи това предложение преди три дни„, каза Йончева на въпрос как се е стигнало до този ход.

„Казах, че трябва да помисля. Но обясних, че ще приема, ако действително имам правото да отстоявам това, което съм отстоявала и досега. Да бъда това, което съм била“, казва тя.

Йончева отхвърли обвиненията на Корнелия Нинова в зависимости към Пеевски, като обяви, че по нейна инициатива е приета резолюция за България, в която се посочва, че „имаме сериозни проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система“.

Тя обаче не даде отговор как си представя, че номинацията на Делян Пеевски се вписва в представите ѝ за правова държава, свободни медии и работеща правосъдна система.

„Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези битки. Предстои законодателство, свързано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Ако имам подкрепа да работя по тези теми, да, бих приела тази номинация“, обяви тя.

1 коментар

  1. Разбира се, каза:

    че би приела, ако може и до пенсиониране…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране