12.08.2022 | 10:47
Йотова призна: Президентът има „вина“ за Кирил Петков
Вместо да се съюзява с Румен Радев, тандемът Петков - Василев се конфронтирал с него

Вместо да се съюзява с Румен Радев, тандемът Петков – Василев се конфронтирал с него. Радев има вина, че им е дал шанс да бъдат в управлението. Такова изказване направи БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Но успоредно уточни, че вината е в кавички.

„Петков и Василев получиха огромен шанс. Те имаха не само 100 дни, те имаха огромен шанс да спечелят доверието на българските граждани. Помните как тръгнаха – млади хора с претенции за много сериозно образование – със свежи идеи, с нов поглед, неупотребени в политиката. И всичко това е една предпоставка за много сериозен успех. Президентът има една вина в кавички – че им даде този шанс. Но много бързо, съветвани от доброжелатели, те се обърнаха срещу президента и срещу президентската институция, вместо да потърсят съюз“, каза тя.

Йотова считала доскоро, че четворната коалиция все пак ще се задържи по-дълго, защото се крепяла на споразумения. Имало реформи да се правят, но кабинетът тръгнал да ги извършва бързо без обсъждания. „Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока – да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите“, каза тя.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Госпожо червенокоса,бивша блондинке,къде дрема,когато разни копринковци,узуновци и прочие боклуци ‘съветваха’ негово невежество-Президент РАДЕВ да извърши простотиите,които стори на България,та чак сега са обадаш.Както казваме ние-БЪЛГАРИТЕ,а не циганите от Сливница-уйде коня в ряката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране