25.01.2018 | 11:09
Кабинетът оцеля с подкрепата на Воля и беглеца от ДПС
Марешки заяви в обяснение за отрицателния си вот, че до вчера са смятали да се въздържат, но променили решението си и гласували против

Вотът на недоверие срещу кабинета “Борисов 3” за провал в борбата с корупцията очаквано не мина. Той беше подкрепен само от вносителите – БСП, и от ДПС, чиито общи гласове не стигат за изискваните минимум 121, за да е успешен.

„За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ – 0. 79 депутати на левицата и 24 от групата на ДПС подкрепиха вота. Против бяха 93 народни представители от ГЕРБ, 26 от „Обединени патриоти“ и 11 от „Воля“. Независимият депутат Ангел Исаев също не даде подкрепа.

Лидерът на “Воля” Веселин Марешки заяви в обяснение за отрицателния си вот, че до вчера са смятали да се въздържат, но променили решението си и гласували против.

“Вчера представител на БСП обиди партия “Воля”, като я определи като “безнадеждна”. БСП си позволиха да обиждат партия, която по никакъв начин не е свързана с корупция и шуробаджанащина. Моралното поведение би било, ако лидерът на БСП Корнелия Нинова при дебатите по вота на недоверие беше заявила: “Ние знаем, че и ние бяхме корумпирани”. Това щеше да е моралното, а не да чакате от други парламентарни групи да ви изкарват кирливите ризи”, обясни той.

И подчерта, че този вот на недоверие е започнал като безсмислен и е завършил като циничен.
Други изказвания нямаше и цялата процедура, която по предложение на ГЕРБ беше предавана пряко по БНТ, приключи буквално за минути.

В залата отново, както и по време на дебатите, не дойде премиерът Бойко Борисов, който днес е на посещение в Лихтенщайн, откъдето ще замине за Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Присъстваха вицепремиерите и няколко министри, които си тръгнаха веднага след гласуването. Това пак предизвика възмущението на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране