10.03.2024 | 11:48
Какво постигна „Магнитски“ в България!? Нищо!
Никъде по света този едноличен акт на САЩ не произвежда такъв ефект, какъвто у нас

Да погледнем какво постигна “Магнитски” в България досега:

Първият Магнитски” беше обявен през лятото на 2021 г. точно преди парламентарните избори. Този акт изкара Божков от политическата игра и трасира пътя на Пеевски да се върне в нея.

Вторият Магнитски” беше обявен преди изборите през пролетта на 2023 г. и с включването на Горанов в него, макар да не произведе ПП в първа политическа сила, каквото беше целта, трасира пътя на неКоалицията.

Очкава се “Третият Магнитски” отново напролет, отново преди избори – този път европейските.

Това е безпрецедентна намеса във вътрешните работи на България, каквото и да мислите за хората в този списък. Апропо – никъде по света този едноличен акт на САЩ не произвежда такъв ефект, какъвто в България. Това обяснява защо в него има най-много българи, както и напълно безпрецедентно – политическа партия – тази, с която е свързан Божков, защото той дори не беше неин член, когато Българско лято бе вкарано в списъка. ДПС не е в този списък, въпреки че нейният виден представител, а вече и председател – Пеевски е в него, както отбелязаха BIRD преди дни.

Има нещо много гнило, когато една държава е на ръчно управление от друга държава. Която и да е тази държава. Това е липса на национално самосъзнание на много нива. Не знам на кого ги говоря тези работи, когато сектантите от църквата на ППДБ ръкопляскат умопомрачително на всичко, включително и на политика от топлия скут на санкционирания по Магнитски корпулентен олигарх, но си пиша, за да се знае, че все още има останала някъде жива мозъчна клетка на съпротива.

Добро утро.

Ивет Добромирова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране