17.05.2017 | 0:01
Каракачанов смени най-висшия чиновник във военното министерство
Фаворит за поста е шефът на дирекция "Управление на човешките ресурси" Антон Ластарджиев

Военният министър Красимир Каракачанов уволни вчера постоянния секретар на отбраната Румен Василев. Това е най-висшият цивилен пост в министерството с 4-годишен мандат. През кабинета на главния секретар се очаква да преминат модернизационните проекти като този за купуването на нови изтребители.

Василев бе назначен от служебния военен министър Стефан Янев, след като изтече мандатът на тогавашния постоянен секретар Добромир Тотев. В края на мандата си Янев направи процедура за избор на нов постоянен секретар въпреки протестите на ГЕРБ. Твърди се, че Василев е освободен без предизвестие на основание на Закона за държавния служител със заповед на министъра от 15 май. За момента не е ясно кой ще заеме мястото на Василев. Законът за отбраната предвижда новоназначеният постоянен секретар на отбраната да бъде избран „след подбор“ от кандидати и след съгласуване с премиера. Неофициално се смята, че фаворит за поста е шефът на дирекция „Управление на човешките ресурси“ Антон Ластарджиев.

Каракачанов започна да окомплектова и екипа си. Взе си за съветник Христин Петков. Зам.-министър става генералът от резерва Атанас Запрянов, който бе заместник и на Николай Ненчев, а преди това съветваше Аню Ангелов в първото правителство на ГЕРБ. Зам.-министър ще бъде и бившият депутат от ВМРО Анатолий Величков, който от 2002 г. работи в пенсионно-осигурителната компания „Съгласие“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране