29.01.2020 | 21:09
Караниколов хвърли бомба: Арестите ще докарат ли вода в Перник?
"Не мога да кажа дали Нено Димов изобщо е виновен", отсъди икономическият министър

Арестите няма да докарат вода в Перник. Не мога да кажа дали Нено Димов е единствения виновен или дали изобщо е виновен – това го казват прокуратурата и съда, заключи в тв ефира на БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той заяви, че не намира вина по казуса „Перник“. „Досега гледахме да държим язовирите на 60% обем, за да няма наводнения. В момента виждаме, че това не е решение – трябва да се осъществява мониторинг още от където тръгва водния ресурс“, подчерта икономическият шеф.

Караниколов настоя,че ВиК Холдингът е решение.

„ВиК Холдингът е бързото решение и първата крачка, но трябва да създадем система за мониторинг, да инвестираме в науката  – има специалисти, но друг е въпросът дали сме ги използвали по-най-добрия начин. Виждаме как хората са управлявали водите – хората по-добре са познавали природата, а ние сме го изгубили това“, уточни икономическият министър.

Емил Караниколов държи всички мениджъри в системата вече да се избират с конкурс и да имат мандат, защото там се къса брънката.“В момента икономиката на държавата позволява да се инвестират пари. Виждал съм и големи дружества, които фалират – така фалират и държавните, въпросът е до мениджмънта“.

Караниколов отсъди, че от криза в криза ще влизат и следващите правителства – това са ангажиментите на управляващите, да реагират адекватно на тях.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране