10.04.2020 | 13:29
Караниколов остава министър въпреки скандала с ББР
За Бойко Борисов темата ББР е приключена и настоя повече на бъде разпитван по нея

Министърът на икономиката Емил Караниколов няма да понесе отговорност за скандала с Българската банка за развитие (ББР), съобщи премиерът Бойко Борисов, с което даде да се разбере, че Караниколов остава начело на икономическото ведомство.

Борисов заяви, че за него темата ББР е приключена и настоя повече на бъде разпитван по нея. За отстранения директор на ББР Стоян Мавродиев премиерът заяви: „Най-малкото трябваше да се обади, че дава 75 млн. лева кредит. Обади се и ми кажи, че сделката е чиста. Не съм знаел, ако знаех – нямаше да им дам да отпуснат този кредит“.

Министър-председателят подчерта, че не се чувства подведен от фалшиви новини за ББР. Подобна теза развиваше именно ексшефът на държавната банка Стоян Мавродиев. Борисов повтори тезата си, че той и икономическият министър не знаели за заема отпуснат на колекторската фирма „С.Г. Груп“.

„След като не съм знаел, не се чувствам подведен. Колкото и да е правилна сделката, ако знаеш, нямаше да им дам. Основната задача на правителството е да запази пари за заплати и пенсии, за жизненоважни системи на държавата. Изпадали сме в ситуация, в която пенсията е ставала 3 долара и знаем какво е било“, коментира Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране