04.12.2019 | 11:08
Караянчева порица Гърневски за „червени боклуци“, отказа да го изгони от залата
БСП призова ГЕРБ да извади Спас Гърневски като член на парламентарната Комисия по борба с корупцията и парламентарна етика

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски бе наказан с „порицание“ от председателя на парламента Цвета Караянчева. Причината е, че при скандал вчера в Народното събрание той нарекъл депутатите от БСП „червени боклуци“.

Според социалистите обаче наказанието е твърде малко. Те настояха Гърневски да бъде изгонен поне от едно заседание. Това не бе одобрено от председателя Караянчева. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се изказа в защита на Гърневски. Според нея от БСП също употребявали подобни обиди.

Червените депутати обаче вдигнаха нов скандал, което предизвика прекъсване на заседанието. Цвета Караянчева свика Председателски съвет за решаване на спора.

След това обаче стана ясно, че не е било постигнато съгласие и наказанието „порицание“ за Гърневски няма да бъде променено.

Караянчева обаче обясни, че повече няма да се толерира език на омразата.

След това изказване направи зам.-председателят на парламента от БСП Кристиан Вигенин. Той изрази съжаление, че Цвета Караянчева не си е променила решението. Вигенин призова ГЕРБ да извади Спас Гърневски като член на парламентарната Комисия по борба с корупцията и парламентарна етика.

С това спорът приключи. Депутатите продължиха с обсъждане на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране