19.06.2016 | 0:01
Килърите на Очите остават заключени
Решението е на Бургаския окръжен съд

Георги Иванчев и Радослав Димитров бяха оставени зад решетките за опита за убийство на Димитър Желязков. Това определение изчете съдия Георги Пепеляшев от Бургаския окръжен съд.

При опит за убийство обичайната практика е да се налага постоянно задържане под стража. Още по-тежка е и ситуацията на Георги Иванчев, който има влязла в сила условна присъда и е в изпитателен срок. Той със сигурност няма никакъв шанс да излезе на свобода скоро, предвид факта, че ще трябва да излежи и предишното си наказание.

За Радослав Василев шансовете да бъде освободен на по-късен етап съществуват, но това ще стане само при коренна промяна на обвинението, или тежко здравословно заболяване, което налага продължително лечение.

За него никак няма да е безопасно да е в Бургаския затвор. Според прокуратурата той е стрелял три пъти в гърба на Митьо Очите, за да го довърши, след като Георги Иванчев също е произвел няколко изстрела срещу Желязков.

В Бургаския затвор е и друг враг на Митьо Очите – Стоян Димитров-Толупа, който излежава доживотна присъда за бомбения атентан, отнел живота на съпругата на Желязков – Тянка, брат й – Славчо, и техния бодигард.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране