12.07.2023 | 14:45
Киро Петков в истерия заради Делян Добрев, моли се на Борисов да озапти депутата си
"Моля ви се, г-н Борисов, оттеглете точката, нека сега да не става ясно какво ще правим. Те са се разбрали..."

Страшен екшън се е разразил в Народното събрание преди началото на днешното заседание и по време на Председателския съвет, на който са били обсъждани точките в дневния ред на депутатите, твърди Пик.

Една от тях касаеше проекта на решение относно процесуалното представителство на българската държава по международни арбитражни дела. Той бе внесен от Делян Добрев и група народни представители, като целта им бе да попречат на Асен Василев да закрие дирекция „Съдебна защита“ в Министерството на финансите и да я пренасочи към това на правосъдието. Решението бе прието – депутатите задължиха Министерството на финансите да продължи да отговаря за представителството на международните арбитражни дела.

Но по-интересното е това, което се е случило в законодателния орган преди началото на днешното заседание. На Председателския съвет от „Продължаваме промяната“ са се опитали да отхвърлят от дневния ред точката, касаеща проекта на решение на Делян Добрев.

„Лицето Просто Киро на председателски съвет започва да лобира и да обяснява как тази точка не трябва да влезе в дневен ред, тъй като се били разбрали – Асен и Делян се били разбрали, цитирам. И нямало смисъл от тази точка. Точката не отпадна. Беше му обяснено как стават нещата, защото той не е запознат, за пореден път неадектавен силно – че вносителят е този, който може да оттегли точката“, разказа Цончо Ганев от „Възраждане“.

След като на председателски съвет ПП не са успели да издействат отпадане на точката, Кирил Петков нахлул в пленарна зала, за да се моли директно на Бойко Борисов да озапти Делян Добрев и той да оттегли проекта си на решение.

„Ръкува се г-н Борисов и почна да му се моли, то се чу… „Моля ви се, г-н Борисов, оттеглете точката, нека сега да не става ясно какво ще правим. Те са се разбрали…“ Лицето Борисов му каза: „Ходи се разбери с Делян“. И лицето Просто Киро провеси главата си през един ред и почна да обяснява на Делян: „Деляне, айде моля те си, оттегли точката, не е хубаво така да правим сега. Нека не се излагаме!“, заяви Цончо Ганев.

„На първите редове сме на театър, който загробва българската държава. В момента този персонаж, който ни беше министър-председател, се моли, от първия се моли на Борисов, след което се моли на Делян Добрев, след което го помоли да излязат отвън…“, добави депутатът на Костадин Костадинов.

В крайна сметка молбите на Киро към Бойко и Делян не свършиха работа…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране