06.04.2019 | 0:01
Коалицията ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“ се пренесе и в ЦИК
Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на районни избирателни комисии

„Коалицията ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“ се пренесе и в ЦИК. Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на районни избирателни комисии  се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП, разпространена от партийния пресцентър.

От БСП посочват, че без аргументи и силово, се отстраняват представителите на опозицията от ключови позиции. Резултатите от последните заседания са, че от 31 РИК – 29 са с председател от ГЕРБ, отбелязват социалистите и посочват за сравнение, че съотношението на представителите на ГЕРБ и БСП, вътре в самата ЦИК, е 7 към 6.

„Въпреки изискванията за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, и без да зачита многобройните проведени по закон консултации, ГЕРБ, с помощта на представителите на ДПС и ОП, си осигурява пълен контрол върху районните избирателни комисии“, се казва в позицията на БСП.

„Затиснати от „Апартаментгейт“ и срива в общественото доверие, статуквото търси начин да оцелее чрез контрол и манипулации“, коментират от левицата.

„Няма да позволим това да се случи и ще защитаваме правата и демокрацията, в това число пред съда“, заявяват от БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране