29.10.2015 | 20:27
Кой държи ключа от апартамента с леките жени – мигар Мусорлиева?!
Нормална боа констриктор в ЦИК

Виктор Николаев, НТВ: ...Масово не излизат от секционните протоколи дори елементарни сметки. Хората не си откриват гласовете и преференциите.

Мария Мусорлиева, зам.-председател на ЦИК: Сега. Значи, аз съм адвокат, кинорежисьор и теория и история на изкуството. Само и с математика не ме натоварвайте, моля ви се! Съжалявам!

ВН: Ама изборите са и математика, не са режисура само.

ММ: А! Е, това с медиите борбата е загубена! Режисура! Казах кинорежисура, не телевизионна режисура. Прочетете тука какво пише (бута в ръцете на водещия Изборния кодекс).

ВН: Член 18…

ММ: Любимият ми член!

ВН: …Тоест какво ми казвате с това? Че ЦИК не отговаря за (хаоса в) зала „Армеец“.

ММ: Ма разбира се, че това ви казвам!… Видяхте организацията в ЦИК – перфектна! Никого не държа заключен.

…Защо не проучите кой държи ключа на тая зала („Армеец“), защото не съм аз, нито ЦИК! Аз го казах – ако синът ми или майка ми са вътре, аз ще удуша първия срещнат от властта… Не мога да предотвратя нещо, което не мога да повярвам, че някой му е дошло в главата да държи под ключ 5000 човека. Никой не ми е казал, че ще ги държи под ключ!

ВН: Какво трябваше да се направи според вас, освен да бъдат удушени отговорните, които – кои са според вас? Председателката на ОИК-София ли?

ММ: Ама аз не искам да душа никого, казвам ви, че ако майка ми и синът ми… И аз не знам какво щях да предположа.

ВН: Но иначе казвате – бихте искали да ги удушите.

ММ: Точно така – бих удушила първия срещнат! Но това е друга тема… Защо не питате къде е този ключ и кой го държи?!… Вие ми кажете кой държи ключа на общинска собственост. Вие, от вашия дом аз ли държа вашия ключ?

ВН: А кой държи според вас ключа за…?

ММ: Ами вие ще го изясните, като толкова питате. Вие го изяснете. От вашия дом аз ли държа ключа, ви питам? Ама питам ви! С удоволствие бих държала ключ от чужд дом, ма не го държа.

ВН: Абсурдно е това.

ММ: Вие питате абсурдни неща няколко дена.

…Вие много искате да кажа, че аз държа ключа от зала „София“ (има предвид „Армеец“). Казвам ви – ако го държах аз, щях и да правя много по-чудесни мероприятия!

…Искам още нещо да отговоря! Още една минута.

ВН: Трябва пуснем реклами.

ММ: Добре, после искам да ти кажа още малко…

ВН: Засега трябва да приключим.

ММ: Не, не, ще ме питаш за – няма конфликт между мен и Цветозар Томов (председателя на ЦИК – б.р.)… Ми, разбира се, искам да ме питаш! Човекът е безкрайно коректен.

ВН: След новините – още малко.

ММ: Добре. Кога са ти новините?! (…)

ВН: Продължаваме… Разговорът направо е емоционален колапс по въпроса за отговорността!

ММ: Не, не е колапс… Казах ви – колапс във вашта къща е, щото аз държа ключа от вашето жилище. Нали – и аз съм отговорна за вашата къща, защото вие сте си направил пожар вътре!

…Аз пак ви питам – ключът, вашият, си е у вас. Вие си правите организацията на дома. Аз не съм влизала и нямам компетентност да влизам в чужда собственост, във вашия дом. Става пожар във вашия дом или заключвате някой три дена, нали – и ето ЦИК трябва да бъде подменена! Аз трябва да нося отговорност за вашия дом! В който аз не съм влизала, нямам компетентност, че и не желая да влизам!

ВН: …Защо този разговор някакси не го проведохме преди изборите, за да не се случва?

ММ: Ами вие ми кажете! Не сте ме канили във вашето студио извън – да ме питате да си хвърля оставка… Що не ме поканихте като адвокат?! Или като кинорежисьор?!… Накрая ще ви цитирам Киркегор, за който вчера случайно се сетих. (…)

ВН: За втория тур хората да бъдат ли спокойни, че в Зала 1 няма да бъдат заключени и да бъдат държани 3-4 дни? Това е все едно да ви поканим за участие и да ви държим 4 дни.

ММ: (…) Да ви кажа сега за Киркегор. Киркегор казва следното: предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми да е журналист. Ей това искам да ви кажа. Айде, благодаря ви… И ме поканете наистина в качеството ми на нормален човек!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране