26.12.2015 | 19:15
Колев: Местан иска да се бори със зъби и нокти – на такава позиция човек често се самозабравя
Социологът смята, че вътрешните процеси в ДПС са довели до изключването на Местан от партията
Кольо Колев

Социологът Кольо Колев анализира скандала в ДПС, след който Лютви Местан беше изключен от партията и свален от поста на лидер. С появата си на самостоятелни пресконференции той дава знак, че е готов да се бори със зъби и нокти, тази теза защитава Колев.

Припомняме ви, че по-рано днес Местан се появи в компанията на турския посланик в Момчилград. На кратка пресконференция той обясни, че наистина се крил в турското посолство и потвърди, че не съжалява за декларацията, заради която беше остро критикуван от Доган и много други български политици.

“Той не се яви на Национален съвет, а направи самостоятелна пресконференция и показа, че ще воюва с нокти и зъби. Когато човек е на такава позиция той често може да помисли, че може да се надскочи, самозабравя се”, изрази мнение социологът и припомни, че Касим Дал също е бил изключен от ДПС заради твърде близките си връзки с официалната власт в Турция.

“Очевидно има процеси в самата ДПС, очевидно беше, че с лидер Лютви Местан партията не е в добро състояние. Това пролича и от резултатите на Местните избори – под 300 хил. избиратели, което е прецедент.”, аргументира се Колев.
По думите на социолога е напълно възможно Местан да направи политически експеримент:
“Възможно е да се получи още една политическа партия, но това е въпрос на политически интереси от страна на Анкара. Едновременно с това ние трябва да помислим, че “турците” у нас са ДПС. Въпреки всичките им кусури винаги са отстоявали политика на национална отговорност и следване на евроатлантически ценности в рамките на България.”, заяви в студиото на “Факторът кошлуков” директорът на “Медиана”.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране