21.09.2015 | 18:53
Корупция в ДПС! Дъщерята на кмета на Ардино с имот за 1 млн. евро (документи)
19-годишната Бахар Мурад няма и ден трудов стаж, откъде са парите?

Дъщерята на кмета на Ардино Ресми Мурад е купила имот в центъра на Кърджали, чиято пазарна стойност е милион евро. За терена от 2179 квадратни метра 19-годишното момиче без ден трудов стаж е платило 360 000 лева.

документ-имот документ-имот1

Кметската щерка Бахар Мурад е в съдружие със собственика на местната фирма „Деведжи“, която изпълнява почти всички общински поръчки в градчето. Хакан Нурхан Ахмед е сина строителния предприемач нурхан Ахмед.  Това става ясно от документи, изпратени до МИГNews.info.

Сделката разкри кандидатът на Реформаторския блок за кмет на Ардино Неджет Хабибов. Той ще сезира прокуратурата за случая.

Сделката е извършена на 25 февруари т.г., сочи справка в Агенцията по вписванията. Пазарната оценка на частния имот тогава е била малко над милион лева. Към момента тя е милион евро. Към имота е имал интерес и ирански бизнесмен, който е бил готов да плати 1,5 млн.лв.

„Интересно е откъде 19-годишно момиче без и ден трудов стаж, без да тегли кредит, без да е спечелила от лотарията, без да има родители крупни бизнесмени, има толкова средства? Това искам да проверят институциите. Нека проверят и баща й, който е два мандата кмет на една от общините в област Кърджали. Дали всъщност не е вземал комисионни от строителни фирми“, пита Неждет Хабибов. Той уточни, че преди години въпросният кмет е бил негов служител в потребителска кооперация в региона.

„Акцент в моята предизборна кампания за кмет на община Ардино ще бъде „Бий корупцията, предавай корумпираните на прокурор“. Тепърва ще разкрия още скандални неща. В следващите дни ще докажа, че Община Ардино се управлява дистанционно от Кърджали. Има бизнесмен, свързан пряко с кмета“, твърди Хабибов.

1 коментар

  1. Дан Дан каза:

    Мамка ви крадлива квадратни глави

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране