07.02.2022 | 14:11
КПКОНПИ привика Надежда Йорданова заради Гешев
Правосъдният министър ще дава обяснения за твърденията си за главния прокурор

Министър Надежда Йорданова има покана за явяване в дирекцията на Антикорупционната комисия утре, 08.02.2022 г., за изясняване на фактите по направените от нея изявления в медиите. Те са за сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев.

На 31.01.2022 г., след сезиране от изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова КПКОНПИ започна проверка за наличието в Министерство на правосъдието на сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от министър Йорданова.

До настоящия момент изисканите материали не са изпратени от Министерство на правосъдието, в дирекция „Противодействие на корупцията“, съобразно правомощията ѝ по глава Девета и чл.6, ал. 1, т. 7 от ЗПКОНПИ. Поради това до министър Йорданова е изпратена покана да се яви в дирекцията за изяснения на факти, съобщиха от Комисията Цацаров.

1 коментар

  1. Блонди калинка каза:

    Тази крайно безочлива блонди калинка още от самото начало превърна министерството на правосъдието във фабрика за клевети и откровени лъжи. Нито едно доказателство не е предоставила към многобройните си твърдения за противозаконна дейност на Гешев, Цацаров и не само, ама не се спира да тиражира набеждава и очерня. Да й връчат моп и кофа с вода, та хубавичко да почисти сградата на министерството от собствената си политическа нечистоплътност и после – бегом обратно откъдето се е пръкнала !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране