14.07.2016 | 22:04
Кралицата на аеробиката Таня Лулчева си отишла от рядка форма на рак
Френски лекари се бориха 6 месеца за живота й

Пловдивчанката Таня Лулчева, смятана за кралицата на аеробиката у нас, загуби битката с рядко срещано онкологично заболяване. Четирикратната републиканска шампионка по фънк аеробика издъхна в сряда в родния си град. Близо половин година тя се лекува в една от най-добрите клиники в Париж, но там не успяват да ѝ помогнат.

Последните си дни Лулчева прекарва в болница в Пловдив, където известно време е в кома, но излиза от нея. Започва дори да движи ръцете и краката си за огромна изненада на лекарите, разказват нейни близки, цитирани от 24 часа.

Ракът обаче я побеждава. Първите симптоми на коварната болест се проявяват през 2015 г. По време на тренировка Лулчева усеща силна болка в челюстта. Първоначално смята, че е от зъб, но при изследванията се установява туморно образувание недалеч от сънната артерия.

Таня приема лошата новина хладнокръвно и окуражава семейството си, че няма да се предаде. “Не съм срещал човек с такава духовна сила. Изпитваше кошмарни болки, които преживяваше по достоен начин”, казва за нея фронтменът на група “Ренегат” Константин Кацаров. Той е сред приятелите на Лулчева, които организират за нея поредица от благотворителни кампании и я подкрепят през цялото време.

“Загубихме емблематичен спортист и треньор. Таня започва кариерата си като състезател по спортни танци, а след това е една от първите, които въвеждат у нас новите модерни тенденции в аеробиката. Организираше международни състезания, водеше майсторски класове заедно с такива световноизвестни инструктори като Джесика Еспозито и Хулио Патрик”, допълни Валентин Драгнев. В неговия спортен клуб Лулчева е провеждала курсове по аеробика, докато се разболява.

Тя оставя съпруг и 10-годишна дъщеричка, която е наследила таланта ѝ. Момиченцето вече има златен медал от международно първенство по аеробика в Чехия и е определяно от специалистите като бъдеща звезда. Погребението на Таня е днес от 10 ч на Рогошките гробища в Пловдив.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране