29.09.2017 | 22:12
Красимир Велчев: ДПС видя ксенофобия в думите ми, че партията им не е бедна
Приемам искането за оставка от ДПС като комплимент, заяви председателят на Комисията по вероизповеданията

Атаките на ДПС срещу мен са опит да втвърдят електората си, заяви по БНТ Красимир Велчев от ГЕРБ, който е председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека. „Ако се извинявам на някой, в никакъв случай няма да е на ръководството на ДПС. Приемам искането за оставка от ДПС като комплимент“, коментира още той.

Той обясни още, че обвиненията в ксенофобия са го изненадали. „ДПС ги вбеси това, че отбелязах, че партията им не е бедна. В речта на почетния им председател той спомена за обръчите от фирми и порциите, които разделя. Може да съм сгрешил някъде, но не виждам никъде ксенофобия“, обясни Велчев.

Уважавам много българите мюсюлмани в смесените региони, посочи Велчев и напомни, че партия ГЕРБ е направила дарения за над 8 милиона лева в районите с население от българи мюсюлмани. „Помощите, които даваме, отиват за ремотни на църкви и джамии, както и за нуждаещи се. Разковничето е, че аз казах от субсидиите на тяхната партия, която не е малка.“

„Ние приемаме тези хора като част от нас. Само БСП прави разделение хората. Моето задължение като председател на тази комисия е да защитавам правата на всички хора. Всяка година ДПС вкарват този законопроект, за да мобилизират електората си. Всеки път се гласува по един и същ начин „против“, но те не се отказват“, припомни Велчев.

Красимир Велчев заяви, че е извадил стенограмата от изявлението му, което е предизвикало възмущение от страна на ДПС: „Вашите субсидии са достатъчно високи, за да отделите пари за тази „една шепа хора“ и да помогнете, както ние помагаме на нашите хора.“

Велчев предположи, че от групата на ДПС са съзряли в думите му „нашите хора“ не толкова ксенофобия, колкото напомняне, че ДПС е достатъчно богата партия, която може да се грижи за хората си.

Велчев заяви ще, че общото управление е стабилно, макар че е изправено пред проблеми, както и че всеки законопроект за вероизповеданията е деликатна тема, която иска максимално широко обществено обсъждане.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране