06.09.2023 | 18:35
Кръстаич обеща: В четвъртък футболистите ми ще изядат тревата
Капитанът на националите обеща, че в четвъртък в Пловдив ще гони докрай първата си победа за годината

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Младен Кръстаич гарантира, че футболистите му ще излязат максимално мотивирани в утрешната контрола срещу Иран. Сърбинът изрази и удовлетворението си, че мачът ще се играе в Пловдив. В този град за последно националният ни отбор е играл през 1974 г., когато губи с 0:1 от тима на Чехословакия. Преди 40 години, през 1983 г., пък там олимпийският ни тим завършва 2:2 с този на СССР.

Двубоят утре на новооткрития ст. „Христо Ботев“ е от 19:00 ч. и ще се предава пряко по БНТ 3. Главен рефер ще бъде сънародникът на Кръстаич – Лазар Лукич.

В този мач България ще се опита да спечели първата си победа за годината, тъй като до момента има две равенства (с по 1:1 срещу Литва и Сърбия) и две загуби (с 0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария).

„Пловдивската публика заслужава да гледа националния отбор на живо. За нас всеки мач е важен, без значение дали е приятелски, или официален. Искам да виждам футболистите, които бранят герба и играят с желание. Трябва да изиграем утрешния мач, все едно се дават точки за него. Връщаме се в Пловдив след дълго отсъствие, което е още един плюс за нас. Публиката показа своята подкрепа, надявам се да задържим енергията. Гарантирам ви, че футболистите утре ще изядат тревата на терена, за да спечелят„, коментира Кръстаич на пресконференцията преди контролата. Той повтори, че целта му е да създаде младо ядро на националния тим за следващите 10-ина години, начело с капитана Кирил Десподов.

Последният също говори пред медиите, два дни след финализирането на трансфера си от „Лудогорец“ в ПАОК.

„Играем с желание. Играчите, които треньорът селектира, играят със сърце и душа, играят за фланелката. Искаме да стигнем до първа победа за 2023 година. Разбрах, че ще има много хора, искаме да ги зарадваме. Има вълнение във всички нас, защото Пловдив заслужава това нещо. Хората тук умират за футбол, футболен град е Пловдив“, коментира Десподов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране