29.10.2017 | 0:01
Крият състоянието на Наим Сюлейманоглу
Лекуващите го лекари отказват да предоставят каквато и да е информация за състоянието на спортиста

Истинска мистерия се завихря около здравословното състояние на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу. Лекуващите го лекари отказват да предоставят каквато и да е информация за състоянието на спортиста.

Роденият в България олимпийски шампион по вдигане на тежести бе хоспитализиран в края на септември с тежка форма на чернодробна цироза, като впоследствие се наложи да му бъде направена трансплантация. Сложната медицинска интервенция бе извършена на 6 октомври в квалитетна истанбулска болница. В следващите дни в турските медии публикуваха новини за бързо подобряващото се състояние на щангиста. Особено широко бе отразена визитата на турския президент Реджеп Таип Ердоган в болницата на 8 октомври.

3 дни по-късно извършилият трансплантацията проф. д-р Кямил Йалчън Полат заяви, че организмът на Сюлейманоглу възприема присадения черен дроб и се възстановява от тежката операция.От този момент нататък около славния спортист се спуска гъста мъгла, като в нито една медия в югоизточната ни съседка не се изписва и буква за състоянието му, пише столичен всекидневник.

Името на великия щангист е споменато за последен път публично от спортния министър Осман Ашкън Бак на 20 октомври, и то като пример докъде води употребата на допинг.

От болницата, където лежи шампионът, отказват да предоставят актуална информация за здравето на Сюлейманоглу към 25 октомври. Въпреки че първоначално прояви готовност да ни съдейства, телефонистка от здравното заведение отказа да даде каквито и да е данни след разговор с лекар от чернодробното отделение. Нейният довод бе, че информацията за Сюлейманоглу е конфиденциална. Служителката отказа да потвърди и дали великият щангист още се лекува в тяхната болница.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране