24.03.2015 | 8:38
Куфарът ковчег с убитото дете – на рускиня
Справка е показала, че собственичката на зеления „Самсонайт” никога не е стъпвала в България

Куфарът, в който е било натъпкано удушеното момченце, е собственост на жена. Дамата, която е с руски имена, го е купила от Кипър. Справка е показала, че собственичката на зеления „Самсонайт” никога не е стъпвала в България, нито е получавала виза за влизане в страната ни.

Това са установили разследващите до момента, съобщава „Телеграф”. Не е ясно дали жената с руски имена по някакъв начин е замесена, полицаите трябва да разговарят с нея, за да стане ясно как куфарът й, купен от Кипър, се е оказал с труп край софийското село Пасарел.

От столичната полиция вчера разпространиха снимки на зеления куфар с колелца и разгъваща се дръжка, както и на хавлиената кърпа с цветя, с която е било увито тялото. Криминалисти с над 10-годишен стаж в системата на МВР посочиха, че за пръв път се разпространяват кадри на веществени доказателства. Целта е всеки гражданин, който е виждал някога някъде куфара и кърпата и ги свърже по някакъв начин с фоторобота, публикуван ден по-рано, да подаде сигнал в полицията при гарантирана анонимност.

В чужбина подобни чанти се оставят до кофите, когато нещо в тях се повреди. Възможно е да е попаднал и по този начин в ръцете на извършителя, предполагат криминалисти. Кипърските власти с готовност съдействали на българските полицаи, но процедурите отнемали време. Полицаите вече са взели отпечатъци от мъртвото момченце и са ги изпратили заедно с фоторобота в най-голямата международна полицейска организация Интерпол, в която членуват 190 страни от целия свят.

В системата на партньорските служби детето се издирва с черна бюлетина, която се използва за събиране на информация за неидентифицирани трупове. Появи ли се някъде в чуждите база данни информация за изчезнало дете със сходно описание, веднага страната ни ще получи обратна връзка с евентуалната самоличност.

От полицията отправиха вчера апел към служителите на социални институции и детски градини за предоставяне на информация за детето. Разследващите искат да изчистят версията дали хлапето не е било отглеждано в дом за деца, или пък е посещавало детска градина. Всяка информация на свидетели в момента би била от полза, посочиха от МВР. Сигнали могат да се подават на телефон 112, както и във всяко полицейско управление, допълват още от вътрешното министерство. Детето е на видима възраст около 5 години, с ръст 112 см, тъмнокестенява коса, кафяви очи и светла кожа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране