12.04.2016 | 10:52
Кун от Барселона започна да бележи и за България
Йоско Теменужков дебютира за националния отбор до 17 години

Юношеският национален отбор на родените през 2000 година спечели с дузпи срещу Грузия на турнира на УЕФА в курорта Албена – 5:3 след 1:1 в редовното време. Джошкун Теменужков от Барселона вкара първия си гол за България.

Таранът се разписа за 1:1 в 72-ата минута, като засече отлично центриране отдясно на Мартин Динов.

По регламент при равенство се изпълняват 11-метрови удари. Още при първия опит на гостите топката срещна напречната греда и тупна пред голлинията. И петимата изпълнители за националния ни тим до 17 г. бяха безпогрешни – сред тях Кун и Илия Груев-младши, друг дебютант за селекцията.

Новата звезда на българския футбол Йоско Теменужков реагира емоционално на дебюта си за националния отбор. Макар за формацията до 17 години, нападателят от школата на Барселона, показа че повиквателната не е просто още един мач в програмата му.

„Повече от страст, това е животът ми“, написа Кун до снимка с екипа на България, а малко преди това пусна – „България – Грузия 1:1. Победа с дузпи, Доволен съм, че дебютирах с гол и вкарах изравнителния гол“.

Теменужков не говори при пристигането си за контролата с Грузия, но още снощи написа в социалните мрежи – чувствам се мотивиран преди първия си приятелски мач за България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране