23.10.2015 | 0:27
Лафчис: Управлението на Михайлов в БФС е катастрофа!
За 15 години няма една карфица забита....

Нови остри критики отправи бившият собственик на „Левски“ Томас Лафчис към президента на БФС Борислав Михайлов, който тази седмица отбеляза 10 години на поста.

„Управлението е катастрофа! За 15 години няма една карфица забита. Пълен провал е националният отбор, клубовете, децата, младежите. Тези хора трябва да разберат, че не им е мястото там, с две-три изключения. Този футболен съюз не трябва да има общо с организацията на първенството. Клубните президенти нямат място в Изпълкома. Но явно, че имат интереси да държат футболното първенство в ръцете си. БФС е крепост на една политическа партия, която държи много региони. Има начин за излизане от блатото, но не с тези хора“, коментира Лафчис пред телевизия „Диема Спорт“.

Той допълни, че има големи проблеми и с наредбите на БФС. „Връщам ви на случая, когато ЦСКА стана шампион с 16 точки разлика. Тогава им взеха евролиценза. На какво основание им взеха лиценза? Всичките ни нормативни документи са сбъркани. Трябва тотална реформа. Беше задължително БФС да си промени нормативната уредба. Така клубовете нямаше да си сменят имената, ще си отиват във В група, но „Не ме пращайте в окръжната група, моля…“ В БФС са гузни за случващото се в българския футбол. Ще продължава да има подобни казуси, а за други се отварят вратички за минаване през парадния вход“, каза остро Лафчис и призова цялото ръководство на футболния съюз да си подаде оставките.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране