12.11.2015 | 0:01
Лекари: Бонд трябваше да е умрял в 7-ата минута на „Скайфол“
Агентът може и да не е толкова корав, колкото е на големия екран

Джеймс Бонд може и да не се окаже толкова корав, колкото е на големия екран. Според медицински експерти той трябваше да е починал още на 7-та минута от предишната лента за супершпионина „Скайфол“.

Според лекарите в цялата лента има няколко сцени, които в реални условия биха заплашили сериозно здравето на 007, пише британският в. „Индипендънт“. Първата от тях е на седмата минута на лентата, когато той е прострелян в гърдите. В реалният живот обаче уранът, който е използван в куршума, би „обърнала навън белите му дробове и би го убил“, посочват експертите. Но дори и да оцелее при такава рана то химичният елемент сериозно би увеличил риска от развитие на рак в тялото му.

Втората опасност за живота му идва при падането му от мост на височина от над 80 метра, след като е бил прострелян. Извън филма този инцидент спокойно би могъл да остави Бонд с тежки увреждания на гръбначния стълб или със счупен врат. Тъй като той пада в река, не е изключено и да се удави. Опасност за живота му е и фактът, че той собственоръчно вади куршум от рамото си малко по-натам във филма.

Според лекарите извършването на подобни операции собственоръчно може да доведе до „риск от загуба на кръв, безсъзнание, увреждане на нерви и мускули, както и инфекции. Бонд може да пострада сериозно и когато срещу имението му се стреля с гранатомет. Дори и да избегне травми, не е изключено тъпанчетата му да бъдат спукани.

Друга сцена, която е потенциално опасна за Бонд, е и сражението с един от противниците му в ледените води на замръзнало езеро. Според лекарите неговият въздух много бързо би свършил, а това би намалило шансовете му да разбие леда, под който се е намирал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране