17.11.2017 | 1:34
Левски издига Букарев, понижи Боримиров
Предлагат на досегашния спортен директор да бъде шеф на школата или скаут
Даниел Боримиров

Левски понижи Даниел Боримиров, който до вчера беше спортен директор. На „Герена“ решиха да закрият тази длъжност, като на легендата на клуба ще бъде предложено да стане скаут или да се занимава само с Детско-юношеската школа. Реално в последно време Боримиров е извън спортно-техническите процеси в клуба, особено след идването на треньора Делио Роси. През лятото собственикът Спас Русев пък сам водеше преговорите за привличането на три от летните попълнения – Габриел Обертан, Жорди Гомес и Холмар Ейолфсон. На този етап не е ясно дали Борето ще приеме да бъде понижен в длъжност. Той е вторият по големина акционер в клуба след Русев.

Новият голям шеф на „Герена“ вече е Асен Букарев, който досега беше помощник-треньор на Делио Роси. Юношата на ЦСКА ще изпълнява длъжността мениджър и координатор на спортно-техническата дейност.

„В неговите отговорности влизат изграждането и развитието на международни контакти, въвеждането на нови информационни системи, процеси и правила за управление на спортната дейност, развитието на скаутската дейност на клуба и подобряването на работата между отделните звена. Букарев е бивш футболист на Левски и шампион на България със „синия“ клуб за 2006 г. Завършва НСА и е магистър по спортен мениджмънт, притежава лиценз УЕФА Про и е докторант в НСА“, съобщиха от клуба.

„Роси е голям специалист. При него тренираме повече тактика. При всички други треньори не сме имали толкова много подобни тренировки. Радвам се, че работим с такъв треньор. Настроението е страхотно. Не обичам да давам обещания за каквото и да е. Докато имаме възможност, ще се борим и за титла, и за купата. Всички се надяваме да вземем трофей“, обяви словакът Роман Прохазка във видеочат с феновете на тима.

„От 1 януари Левски няма да има спортен директор. Това е решение на Спас Русев, което на мен ми бе обявено. Малко е странно Левски да няма спортен директор, но собственикът е взел това решение. Може би изпълнителният директор Красимир Иванов ще обясни защо са предприети подобни действия и какви точно функции ще изпълнява Букарев. Цялата спортно-техническа власт ще е в ръцете на Делио Роси. Пред мен има два варианта. Единият е да остана и да ръководя школата, а другият – да се разделя с Левски. Всичко е въпрос на преговори“, заяви пред Спортал Боримиров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране