03.04.2016 | 0:01
Левски излъга Берое със спорна дузпа
Два червени картона "украсиха" сблъсъка на "Герена"

Левски постигна много важна победа в битката за Лига Европа, след като излъга с 1:0 Берое на стадион „Георги Аспарухов“.

Мачът от 27-ия кръг на „А“ група беше много напрегнат, а интересните моменти се брояха на пръстите на едната ръка. „Сините“ все пак стигнаха до успеха с гол на Венцислав Христов от дузпа в продължението на първото полувреме. Гостите обаче имаха сериозни претенции към главния съдия Станислав Тодоров за наказателния удар и треньорът им Петър Хубчев в изблик на гняв нахлу на терена, за да се разправя.

След почивката преобладаваше борбата и Мехди Бурабия беше изгонен с директен червен картон в 72-ата минута. Десетина минути по-късно и Веселин Пенев беше пратен под душовете и до края не падна нов гол. Така столичани събраха 43 точки и са на 2-то място в класирането, докато Бере остава на 4-та позиция с 36 точки и има по-голям шанс да играе в Лига Европа през Купата на България, където съперник на полуфиналите е ЦСКА.

В началото Левски владееше повече топката и залагаше на преса още в половината на гостите, но липсваха ударите към вратата на Благой Макенджиев. В 7-ата минута Сърджан Лукин спъна Елиаш пред наказателното поле и реферът без да се замисля отсъди фаул. Зад топката застана Спас Делев, но изстрелът му беше неточен и мина над горната греда.

След 10 минути игра Берое спечели ново нарушение на удобна позиция. Делев центрира добре, защитата се справи добре, след което Левски организира бърза контра. При нея Венци Христов излезе един на един срещу Емин Ахмед, но младокът успя да го спре.

В 20-ата минута домакините създадоха първото си по-опасно положение в мача. Иво Иванов извърши фаул фронтално срещу вратата, Христов стреля силно, но топката профуча покрай гредата.

4 минути по-късно сериозна грешка в защитата на „заралии“ едва не им струва скъпо. Ахмед върна слабо към Макенджиев, Христов пресече подаването в наказателното поле и се опита да намери връхлитащия на точката на дузпата Мигел Бедоя. Венцислав Василев с решаваща намеса обаче изчисти преди испанецът да засече.

В 35-ата минута Франсис Нар шутира от движение, но много над вратата. 5 минути по-късно Берое изпълни бърз фаул, при който Неманя Милисавлевич се озова на чиста позиция и стреля от малък ъгъл, но в аут. Сърбинът определено сбърка, защото Елиаш стоеше абсолютно сам на границата на вратарското поле.

В 5-минутното продължение на първото полувреме стана напечено. Първо Делев засече от движение, но Йоргачевич спаси. При последвалата контра Макенджиев спъна Краев в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа след консултация с помощника си Никола Попов. Зад топката застана Христов, който не сбърка и откри резултата – 1:0 за Левски!

В 72-ата минута отново арбитърът беше в центъра на вниманието. Той показа директен червен картон на Бурабия за удар без топка и домакините останаха в намален състав. 120 секунди по-късно Нар беше изведен зад защитата на Берое и стреля по земя, но Макенджиев спаси.

В 81-ата минута и Пенев беше изгонен от игра за втори жълт картон, след като спъна в центъра на терена Нар. До края „сините“ удържаха крехкия си аванс и се поздравиха с победата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране