01.11.2019 | 0:15
Левски счупи гредите и би Дунав
"Сините" на 7 точки пред ЦСКА

Левски срази у дома Дунав (Русе) с 2:0 в мача им от 14-ия кръг на efbet Лига и се върна на второто място, като има равно точки с Локомотив (Пловдив). Благой Макенджиев си вкара автогол в 15-ата минута, а скоро след Холмар Ейолфсон (22) също се разписа. И двата тима изостават на 4 точки от лидера Лудогорец, но и са на 7 пред ЦСКА.

„Сините“ очаквано започнаха по-активно и в 12-ата минута Ейолфсон нацели дясната греда след центриране на Алар. Три минути след това Благой Макенджиев си отбеляза куриозен автогол с глава. Дени Алар, който скочи с вратаря, беше в засада при центрирането на Миланов. Освен това австриецът попречи с лявата си ръка на вратаря да хване топката, но съдията Никола Попов зачете попадението.

Холмар Ейолфсон удвои с глава в 22-ата минута, когато засече центриране от корнер на капитана Миланов. Исландецът надскочи своите противници и прехвърли Макенджиев. Четири минути по-късно Мазурек удари напречната греда с техничен удар от границата на наказателното поле, след като Алар му подаде с пета. Аржентинецът прехвърли вратаря на гостите, който хвана топката пред голлинията. Преди това тя рикошира в крака му и той рискуваше да си отбележи втори автогол.

До края на полувремето Паулиньо и Алар пропуснаха да вкарат трети гол от изгодни положения. Бразилецът проби отляво, но стреля встрани от вратата, докато деветката не успя да се разпише сам срещу вратаря.

Второто полувреме започна с удар на Ахмедов, който почти прехвърли Миятович след изстрел от трудна позиция, но не се стигна до гол. Последва спад на темпото предвид добрата преднина на домакините и чак в 79-ата минута пред Тиам имаше чудесен шанс за гол, но силният му удар бе доста неточен. Минута след това Макенджиев се намеси след удар на Паулиньо по диагонала и спаси вратата си.

В 85-ата минута Иванов стреля от близка дистанция, а Макенджиев спаси. При добавката Алар също стреля, но стражът на гостите с двете ръце изби топката в напречната греда. До самия край домакините имаха още два чисти шанса от които не вкараха нито един.

След успеха си Левски е втори с 32 точки, колкото има и Локо (Пд). Дунав е десети с 13 точки.

ЛЕВСКИ – ДУНАВ 2:0

1:0 Макенджиев (15-автогол)

2:0 Ейолфсон (22)

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов,  Франко Мазурек, Паулиньо, Дени Алар

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране