29.10.2015 | 1:23
„Левски“ се класира на 1/4-финал за Купата
С два гола на Божидар Краев "сините" надвиха "Несебър" с 3:1

„Левски“ нямаше проблеми и се класира на 1/4-финал за Купата на България, след като победи с 3:1 третодивизионния „Несебър“. С два гола за столичани се отличи младата им надежда Божидар Краев, а веднъж се разписа и испанецът Мигел Бедоя.

„Сините“ поведоха в 13-ата минута, след като Краев получи пас с пета от Бедоя и отблизо вкара. Домакините можеха да изравнят 12 минути по-късно, но вратарят Боян Йоргачевич изби удар на Цветомир Цонков от фаул. В ответната атака Краев подаде на Бедоя, който с удар от границата на наказателното поле покачи на 2:0. В ответната атака Краев се разписа отново, този път след пас на Джереми де Нойер.

Левскарите явно решиха, че мачът е приключил, но в 32-рата минута Николай Костов от пряк свободен удар успя да намали. Халфът на „Несебър“ имаше възможност да вкара и втори гол от подобно положение, но този път Йоргачевич отрази шута му. В самия край на срещата столичани пропиляха две възможности, при които вратарят на „Несебър“ Росен Андонов успя да отрази опасни удари на Бедоя и Краев.

„Спокоен мач, бързо вкарахме 3 гола. Стремежът бе с минимум усилия да задържим резултата, тъй като това е един мач на директно отстраняване. Доволен съм от някои от футболистите, от други – не. Допуснахме отново много пропуски, като в някои случаи това се дължеше на неумение пред гола, а в друг – на конкретна ситуация. Юношите все още са колебливи в изявите си и им предстои още много работа“, коментира треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев.

На свой ред наставникът на „Несебър“ Николай Русев призна, че преди почивката играчите му са били стъписани, но това е било напълно в реда на нещата с оглед на името на съперника. „През втората част момчетата се поуспокоиха и заиграха по-добре. Сигурно, ако бяхме изравнили през първото полувреме, щяхме да затрудним повече отбора на „Левски“, но това е футболът“, допълни Русев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране