20.06.2015 | 0:08
„Литекс”ще играе в Лига Европа
Тимът от Ловеч картотекира отбора си в УЕФА

Краят на сагата около придобиването на ЦСКА от „Литекс” е на път да приключи без сделка. Според gong.bg вчера ръководството на клуба от Ловеч е картотекирало в УЕФА отбора. Това означава, че тимът ще участва в Лига Европа и няма да придобива ЦСКА.

Както е известно, голямата въпросителна около обединението бе дали УЕФА ще разреши участие на новия клуб в евротурнирите (под името ЦСКА). Очевидно отговорът на УЕФА е бил отрицателен и така „Литекс” ще си играе в Лига Европа със своята регистрация и име. В противен случай България щеше да загуби едно място в Европа, а БФС да понесе жестоки финансови санкции.

Според същото издание в понеделник Изпълкомът на БФС ще приеме новата наредба на първенството, в което ще участват 10 отбора. Извън „А” група остават ЦСКА и „Локомотив” (Сф). Това нещо трябваше да се случи преди седмица, но от БФС решиха да отложат заседанието, както и тегленето на жребия, заради очакваното преименуване на „Литекс” на ЦСКА.

В следващите дни се появиха слухове за сериозни търкания между Васил Божков и Гриша Ганчев по отношение на тяхната обща цел – създаване на нов по същество ЦСКА. Очевидно различията са сериозни и това е довело до решението на Гриша Ганчев и „Литекс” да картотекират футболистите си в УЕФА и така да сложат край на спекулациите за смяна на името на „Литекс”. Според източници от БФС, в понеделник изобщо няма да се обсъжда промяната в структурата на „Литекс” и ЦСКА. Така напрактика ЦСКА отива в аматьорските групи и ще трябва да представи план за постепенно връщане на огромните дългове, натрупани в последните 7 години.

1 коментар

  1. ЛОШО каза:

    ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски договор, същия Варшавски договор, който удави в кръв „Пражката пролет”. # Вече сме членове на НАТО – кому е нужен ЦСКА ? # Три милиона българи емигрираха на запад, търсейки спасение от сърпа, чука, петолъчката и терористите от бригада Чавдар, които някой се опитва да героизира . . .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране