09.05.2016 | 0:01
Локо Пд спря Лудогорец
Шампионите ще трябва да чакат за петата поредна титла

Локо Пд спря Лудогорец с 2:1 в мач от XXXII кръг на „А“ група и така попречи на шампионските планове на „орлите“. На „Лаута головете вкараха Мартин Камбуров (25) и Емил Гъргоров-Бадема (36), а почетно за гостите се разписа бразилецът Вандерсон (90+1). В Пловдив тимът на Георги Дерменджиев се нуждаеше от равенство, за да спечели петата си поредна титла. Разградчани обаче ще почакат поне до утре, когато посрещат Пирин.

Локо пък е единственият отбор в България, който побеждава Лудогорец този сезон. На своя стадион и есента пловдивчани надиграха шампионите, като тогава срещата приключи при 2:0. Тези две загуби са единствените за „орлите“ през кампанията, след като Литекс беше изхвърлен от „А“ група и резултатите му бяха анулирани.

Бадема пък вече е с два гола срещу бившия си отбор. В последната среща тимът му бе и улеснен, след като Джонатан Кафу (35) получи втори жълт картон след симулация за дузпа и така бразилецът остави Лудогорец с десет човека на терена. Късметът също помогна на домакините, след като удар на Клаудиу Кешеру (61) срещна гредата.

„Получихме два гола за кратко време. Опитахме се да ги върнем. Отборът искаше да го направи. Останахме с 10 човека, но ако беше влязъл гол по-рано… Но това „ако“ знаете как е във футбола. Футболистите искаха този мач да не се загуби, но това е футболът. Имаше ситуации, които не успяхме да ги реализираме, и загубихме мача. Доволен съм от това, което играха футболистите и правеха по терена. Кешеру имаше две или три ситуации, в които можеше да отбележи. При гредата изигра перфектно ситуацията, но за съжаление гредата не прави гол“, каза Дерменджиев.

„Поздравленията за отбора и за хората, които ни подкрепиха. Добра победа. Знаехме, че Лудогорец е отбор, който ако го оставиш да изнася топката, има добри играчи. Хванаха ни на две-три контри. Искахме и второто полувреме да играем като през първото, но не се получи. Те имаха преимущества при изритани топки. Момчетата повярваха, че могат да играят на висока преса. Нашите централни защитници играят с глава добре. Исках да държим повече топката, да бягат те вместо нас. Държахме топката повече време, но нямаше идеята да тръгнем да търсим гола. Но това е начинът, като си с човек повече да държиш топката. Поздравявам момчетата и чакаме другия мач“, обяви наставникът на Локо Илиан Илиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране