30.10.2015 | 0:03
Локомотив ГО извози Лудогорец
Шампионите аут за купата на България след 0:1 от третия в "Б" група

Локо ГО отстрани Лудогорец с 1:0 на 1/8-финал за Купата на България. Така третият в „Б“ група сътвори най-голямата сензация в турнира. В герой се превърна Иван Пенев, който прониза с глава Владо Стоянов още в 4 мин. Гостите направо бяха неузнаваеми, след като последните 35 мин. играха с човек повече, защото реферът Николай Йорданов изгони Йордан Апостолов за два жълти картона. Най-опасната ситуация пред вратата на Локо създаде Джонатан Кафу, но неговият удар срещна напречната греда на Пламен Колев.

В този мач наставникът на „орлите“ Едуард Ераносян бе дал възможност на повечето от резервите си да се докажат, но това така и не стана. Наложи се на полувремето пловдивският наставник да прави смени, като в игра се появиха Марселиньо и Клаудио Кешеру. На терена още бяха Сисиньо, Саша, Ал. Александров, Ангуло, Препелица, Анисе и Вансерсон, но и това не помогна срещу бойкия тим на Сашо Ангелов. Участието на Локо в топ 8 не е изненада, след като тимът стигна тази фаза и миналия сезон. Тогава „железничарите“ паднаха от Черно море, впоследствие спечелил купата.

Лудогорец пък не е отпадал в ранна фаза от 2012 г., когато заради голове на чужд терен бе елиминиран от ЦСКА.
„След като не сме спечелили, значи е заслужено. Щом те са победили, значи е заслужено, без значение колко положения сме създали и колко сме владели топката. Жалкото е, че отпадаме от купата, нещо, което е срамно за Лудогорец. Теренът е еднакъв и за двата отбора, след като не сме успели, отново казвам, срамна загуба. Причината винаги е в мен. Има ли загуба, причината винаги е в треньора. Аз не бягам от отговорности“, обяви Ераносян.

„Бяхме наясно, че ще получим сериозна съпротива тук, на този стадион. Бяхме наясно с качествата на Локо. Треньорът ни предупреждаваше, че можем да получим гол от статично положение, получихме го. Оттам нататък видяхте. Нормално, момчетата се затвориха, биха се до последно, поздравления за отбора на Локомотив. Нищо не ни оправдава, още повече, че играхме с човек повече през второто полувреме. Противопоставиха ни се с мъжка игра и си спечелиха двубоя. За нас е срамна работа, няма какво да кажа“, призна директорът на Лудогорец Ангел Петричев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране