10.07.2016 | 19:37
„Лудогорец“ бе обявен за враг №1 на „ЦСКА-София“
Имат страх от разбиване на хегемонията им, изтъкна мениджърът на преместения в София клуб Стойчо Стоилов

„Лудогорец“ стои в основата на мощната кампания срещу „ЦСКА-София“. Това заяви пред Нова телевизия Стойчо Стоилов – мениджър на преместения в София клуб, който до юни се казваше „Литекс“. Освен това той каза, че юношите на ЦСКА, които тренират под ръководството на Адалберт Зафиров, са станали заложници на бизнес интереси.

„Отборът, който в последните пет години е хегемон в България… мисля, че оттам идва всичко. Това не е тайна, а публична такава. Това е лично мое мнение, без да ангажирам никого. С риск да се повторя смятам, че оттам идва цялата атака. Явно в „Лудогорец“ имат голям страх от разбиване на хегемонията им през последните пет години“, заяви Стоилов. Той дори намеси Радослав Здравков, който си предостави треньорския лиценз в услуга на опитващия да получи разрешение за Втора лига ЦСКА. „Знаете къде работи Ради Здравков допреди три месеца“, допълни Стойчо Стоилов, намеквайки, че Здравков бе помощник-треньор на „Лудогорец“ от юли до ноември м.г.

Самият Здравков, който е една от легендите на ЦСКА, убедено заяви преди дни, че почти всички ветерани на „червените“ са твърдо против хода на Гриша Ганчев, който прекръсти „Чавдар“ (Етрополе) на „ЦСКА-София“ и купи „Литекс“, като премести дружеството в София и го вкара в Първа лига.

Сред тези, които обаче прегърнаха идеята на Гриша Ганчев, се оказа Димитър Пенев. Също пред Нова телевизия той определи отбора на ЦСКА с юношите като непознат за него. „Мисля, че ЦСКА не е разделен. Има много странични фактори, изопачават се нещата. Ако върнем назад времето, през 1985 година и ЦСКА беше „Средец“. Кой викаше „Средец“? Всички викаха ЦСКА. „Левски“ беше „Витоша“. Появява се нов отбор за един ден, който е с наши деца и юноши. На този етап не трябва да се сравнява със стария ЦСКА. Трябва да има яснота – говоря само за един ЦСКА, другия не го познавам. Бях учуден от появата му“, заяви Пенев.

Преценката относно това дали ЦСКА или „ЦСКА-София“ има повече подкрепа от феновете обаче реално може да се направи от първите мачове. „ЦСКА-София“ ще стартира първенството на Първа лига на 30 юли срещу „Славия“, докато ЦСКА първо трябва да играе за Суперкупата на България на 10 август срещу „Лудогорец“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране