01.06.2015 | 0:08
„Лудогорец“ ще има нов треньор
"Берое" завърши на второ място, а ЦСКА спечели първа победа за годината

Треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев напуска поста си. Това обяви лично той ппред телевизия „Диема“ веднага след последния мач от първенството на А група, в който тимът му завърши 1:1 като домакин срещу „Берое“.

Дерменджиев благодари на собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви, заяви, че с този отбор е постигнал успехи, каквито никой друг български тим не е успявал до момента и накрая пожела успех на следващия наставник. По непотвърдени данни клубът от Разград преговаря със специалист от Испания, който да смени Дерменджиев.

Иначе равенството в мача дойде благодарение на рефера Георги Кабаков, който вместо да отсъди фаул в атака на Върджил Мисиджан срещу вратаря на „Берое“ Илко Пиргов в 90-ата мин., даде дузпа за „Лудогорец“, която Христо Златински вкара. Преди това Станислав Костов беше открил за старозагорци в 66-ата мин. И равенството обаче беше достатъчно на „Берое“ да завърши за първи път в историята си на второ място в А група. Тимът е ставал шампион през 1986 г.

Третото място пък е за „Локо“ (Сф), който победи с 2:0 като гост „Ботев“ (Пд) с голове на Антонио Ливраменто в 64-ата мин. и Димитър Велковски в 90-ата. „Железничарите“ изместиха „Литекс“, който отиде на 4-о място, но едва ли ще се възползват от това, тъй като в понеделник се очаква Апелативната комисия на БФС да потвърди, че „Локо“ и ЦСКА не получават лицензи за Европа и най-вероятно за А група.

При това положение за Лига Европа, освен „Берое“ и носителя на купата „Черно море“, ще се класира „Литекс“, въпреки загубата с 1:3 от ЦСКА в София. За „червените“ това беше и първи успех в официален мач през 2015 г. Точни бяха хърватинът Тончи Кукоч в 34-ата, сърбинът Иван Маркович в 47-ата и Борис Галчев в 76-ата мин. За ловчанлии вкара американецът Бьорн Маарс в 75-ата мин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране