28.10.2015 | 0:02
Лупи и новата власт в ЦСКА се замерят с кал
Бившият главен акционер обяви, че е вложил 7 млн. лв. в клуба

Напрежението между предишното ръководство на ЦСКА в лицето на Александър Томов и настоящите акционери се увеличава и започна да се изразява в груби словесни престрелки. Любопитното е, че обвиненията между двете страни се засилват с наближаване на крайния срок на изясняване на кредиторите в клуба, което ще се случи в началото на ноември.

Вчера Томов излезе пред журналисти и този път не само повтори, че акционерите Юлиян Инджов и Петър Манджуков умишлено не са платили пари за лиценза, но и ги обвини, че са присвоили пари от феновете. „Ударът върху ЦСКА е безпрецедентен! Да ми кажете, че някой не е могъл да плати 800 000 лева, не мога да повярвам. Става дума за предумишлен фалит на ЦСКА, но и за гигантска измама. Не може да кажеш, че ще платиш, и после да те няма. Аз имам документи“, възкликна Томов. И след това допълни: „Искам да загатна нещо, което явно беше неглижирано и забравено от всички напоследък. Не се ли питате какво се случи с парите на феновете? Със средствата, които запалянковците, които наистина обичат клуба, отделиха от собствения си бюджет. Господата Инджов и Манджуков се облажиха с тези пари на феновете.“

Сетне Александър Томов подчерта, че ЦСКА е нямал дългове, а само кредити. А също, че задължението към НАП (над 10 млн. лв.) всъщност е натрупано от лихви, които са в размер на около 5 млн. Бившият главен акционер подчерта също, че е вложил средства в клуба, а не е присвоявал. „Едно мога да ви гарантирам – парите се движеха от „Лира Инвестмънт“ към ЦСКА, а не в обратна посока. За две години тази „придвижена“ сума надхвърля 7 милиона. Това са средства, вложени в клуба, не изкарани извън него“, каза Томов.

От своя страна Инджов и друг акционер – Милко Георгиев, намекнаха пред bTV, че по времето на Томов е купена земя от името на ЦСКА на многократно по-висока цена от реалната. „Покупката на едни имоти някъде около язовир „Искър“, 22 декара, купени са от ЦСКА. Собственикът на имотите се беше конституирал като кредитор на ЦСКА, с кредит от близо 2 млн. лева“, коментира Инджов. „Точно 100 лева е данъчната оценка, а се купуват за близо 2 млн. лева, но не са платени“, допълни го Георгиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране