15.03.2016 | 19:43
„Люлин“ на бунт срещу незаконния ислямистки център!
Сградата е собственост на Хусейн Одех Абу- Калбайн, председател на фондация „Тайба”, който е бил изгонен от България
Жители на столичния квартал „Люлин“ се вдигат на протест срещу незаконния ислямистки център. Това пише в писмо до МИГNews читателят Георги Ангелов.
Публикуваме текста му:

„Здравейте!

Незаконен ислямистки молитвен дом, без никакви отличителни знаци, фигурира в кв. Люлин като склад за обувки. Без да искаме да засегнем българските мюсюлмани, сме силно разтревожени, че фондации и фирми, финансирани от чужбина, изкупуват имоти и строят джамии и училища, без да има никаква яснота или контрол върху проповядването в тях.

Това вече е факт в големия столичен квартал Люлин, което е сигнал за това, че отдавна е практика в по- малките населени места. Жители на квартала не спират да сезират властите, но без никакъв резултат. В сградата, която официално се води търговски обект за обувки, всеки петък се провежда молитва, на която идват депутати и дипломати от различни държави. „Господари на Ефира“ заснеха една от молитвите.

Всеки петък в помещението събират над 300 души, въпреки постоянните сигнали на живущите в района. Самата сграда е собственост на Хусейн Одех Абу- Калбайн, председател на фондация „Тайба”, който е бил изгонен от България за нелегално проповядване срещу държавата. Според районния мюфтия на София той е в България повече от 20 години. По произход е арабин.

Благодарни сме на Нова ТВ за направените репортажи и оказаното съдействие.

ТОЗИ ПЕТЪК в 12 ч. жители на квартала ще се съберем на паркинга на „Кауфланд“, за да изразим безпокойствието си от проповядването в този фиктивен склад.

https://www.facebook.com/events/489320094591635/

Нуждата от проверки и силен контрол над радикалните религиозни учения, се потвърждава от случая в петък миналата седмица, когато неадекватно момиче в маршрутка е крещяло „Аллах акбар“, притеснявайки до смърт пътуващите там. Ще сме признателни за вашето съдействане и отразяване на този сериозен проблем, вълнуващ гражданите на кв. „Люлин“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране