08.02.2024 | 10:57
Мъката свърши: Ще има председател на Столичния общински съвет
Има почти пълен консенсус около избора на Цветомир Петров, който е бивш активист на ВМРО

Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС ще бъде избран за председател на Столичния общински съвет (СОС). Това се разбра от изявления на представители на различните групи в СОС. Петров ще бъде подкрепен и от ГЕРБ, „Възраждане“ и БСП. Те обаче уточниха, че това е временно решение и че няма „сглобка“, „заварка“ или коалиция.

„За“ избора на Цветомир Петров ще гласуват и от по-малката формация КОД, която разполага с трима съветници. Единствено „Има такъв народ“ ще предложи отново свой кандидат. Тя също е с трима съветници.

Гласуването се очаква да е днес.

Цветомир Петров е млад и е общински съветник за първи път. Това ще е предизвикателство и за него, заяви Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС. Според него Петров ни бил антагонизираща фигура. Подкрепата за него била “техническа”, за да се отпуши работата на СОС. Идеята била Петров да е председател на Столичния общински съвет евентуално до есента.

Припомняме, че в последните почти три месеца, след местните избори през октомври, имаше седем неуспешни опита за избор на председател на СОС. Ако и днес се стигне до провал, това би поставило въпроса дори за разпускането на Съвета и нови избори.

ПП-ДБ-СС разполага с 23-а съветници в СОС, но до момента не успява да сформира коалиционно мнозинство, за което са нужни поне 31 гласа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране