28.11.2016 | 0:01
Малка червена звезда
Методичен ум

Сбъдна се лелеяна мечта: за експозицията на комунистически символи ще се присъжда глоба – по силата на приети поправки в закона за престъпленията на комунизма. Законът е леко странен – петолъчки има в американското и европейското знаме, в емблемата на световно разпознаваема марка бира и много други.

Герберът Методи Андреев – бивш седесар и бивш шеф на досиетата, бе един от вносителите на поправките в закона. Незададеният въпрос в интервюто е – Андреев такъв човек ли е наистина, какъвто изглежда в това интервю? Или все пак се преструва на такъв, за да не се налага да отговаря по същество на каквито и да било въпроси, чиито отговори предполагат някаква връзка с щабквартирата на мозъка.

Препечатваме интервю с Андреев за „7 дни спорт“, търсещо отговор на въпроса – престъпна ли е петолъчката на ЦСКА?

***

„7 дни спорт“: Г-н Андреев, според мнозина емблемата на ЦСКА е комунистически символ. Може ли това да докара неприятности и глоби на различните армейски отбори според приетия закон?

Методи Андреев: Не! Аз не виждам никаква връзка между звездата на ЦСКА и комунистическата петолъчка. Ще ви обясня и защо. Когато се създава комунистическата държава в Русия, властта иска да я облече в някакъв символ. Колебаят се между два – петолъчката и свастиката. И двете са много древни символи. Надделява обаче петолъчката на Лев Троцки по желание на Ротшилд, който финансира комунистическата революция. Тя символизира петимата синове на Ротшилд. Това няма как да има нещо общо със звездата на ЦСКА. Тези неща са достъпни в интернет, нека младите ги четат.

„7 дни спорт“: Тогава как законът може да направи разлика коя звезда по села и градове е комунистически символ и коя не?

МА: Вижте, основната цел на закона беше комунизмът да се изучава от младите, да знаят какво е било по време на онзи режим. Защото сега някакви хора, дори кметове, държат горди портрети на Георги Димитров, на Димитър Благоев, Тодор Живков или Сталин. И ни обясняват колко хубаво се живеело. При тези сатрапи! Не може през 2016 година да има паметник на Съветската армия у нас. Посочете ми друг в Европа!

„7 дни спорт“: Сещам се веднага и за Виена.

МА: И за Берлин, да. Но това са паметници на съветски войници, загинали в Австрия или Германия по време на битки срещу нацистите. При нас кой съветски войник е умрял в битка и от какво ни е освобождавал! Има разстреляни от НКВД, задето са крали и изнасилвали. Знаете ли, че в Румъния беше гласуван закон, който забранява всякакви неща, които водят до култа към Чаушеску. Защото там нямаше култ към комунизма, а към един човек. Тук още им вдигаме паметници и държим портрети. Между другото пак в Румъния има закон, който забранява същите неща за фашисткия лидер Йон Антонеску. После някои хора се сърдят, че само се сравняваме с Румъния, като разликата е неприятно в тяхна полза. Но е факт.

„7 дни спорт“: Окей, значи няма основания за сътресения в спортния свят?

МА: Не, никакви. Комунистическите символи са само в главите на тези, които съсипаха ЦСКА. Това е истината. Но целият ни футбол е такъв. Използва се само от комунисти и мутри да перат парите си. Само тук бившите комунисти още управляват всичко. Затова ще сме и най-затънтеното и корумпирано място в Европейския съюз.

„7 дни спорт“: Последно, от кой отбор сте? Като роден в Перущица залагам на „Локо“ или „Ботев“ Пловдив.

МА: Не съм запален, но симпатизирам на ЦСКА.

„7 дни спорт“: Сериозно?

МА: Абсолютно!

2 коментара

  1. Монев каза:

    Гледам червената звезда и се изненадах, когато в отворената й част,видях да се показва една грозна, неокастрена физиономия.Този ще се разцепи по шевовете, да бълва отровни слюнки, за всичко случилото се преди 1989-година.Трябва „демократе“ да си кьорав,за да не виждаш когато ходиш насам, натам, когато се носиш като разлепен афиш, какво и колко е построено.Каква беше тази българка, която те възпитала да мразиш историята си и една огромна част от българите, които са я създали!? До кога ще бъдеш ехото на началниците си?Те каквото мислят,навиват ти пружината и ти тичаш по редакции,сайтове и телевизии да го разнасяш,тровейки атмосферата която е на всички нормални хора.

  2. Видинлия каза:

    „МА: И за Берлин, да. Но това са паметници на съветски войници, загинали в Австрия или Германия по време на битки срещу нацистите. При нас кой съветски войник е умрял в битка и от какво ни е освобождавал! Има разстреляни от НКВД, задето са крали и изнасилвали. …“
    Тоя Методи Андреев е куха лейка. У нас има загинали в битка руснаци в края на октомври и началото на ноември край гр. Кула. Погребани са във военното руско гробище във Видин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране