30.08.2023 | 21:33
Мълния удари две деца в Русе. Едното почина
Инцидентът е станал по време на тренировка на детския футболен клуб

Мълния удари две деца в Русе. Те са с тежки изгаряния и са настанени в болница.

Инцидентът е станал по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион “Дунав”, съобщи Нова тв.

Според бТВ пострадалите деца са три и се намират в реанимациите на две болници, по по-късно бе уточнено, че пострадалите са две.

Докато тичали към навеса, мощен гръм ги повалил. Сигналът е подаден около 19:20 ч. тази вечер от треньорите, както и от съсед от жилищен блок, който е видял отгоре какво става. На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

БТА също съобщи за две деца. От Спешна помощ са казали, че те са на по 11 г. Едното е транспортирано в УМБАЛ “Медика”, а другото – в Университетската болница “Канев” в града.

Детето, прието в спешното отделение на УМБАЛ “Канев”, е в критично състояние. За него се грижат два реанимационни екипа, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение. Малко по-късно Кръстева обяви, че то е починало. Детето е докарано в болницата в състояние на клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност. В продължение на час екипите са го реанимирали, но без успех.

Лекарите се борят за живота на другото дете.

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място са били извикани родителите им, за да ги приберат у дома. От клуба на този етап отказват да коментират, тъй като всички са в шок от инцидента, съобщи бТВ.

От общината са обяснили, че стадионът е даден на концесия. Изискали са незабавно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по сградите от спортния комплекс. Осветлението също е със защита от мълния. Минала е и техническа проверка, която не е показала неизправности.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране