13.10.2017 | 12:46
Марешки призова прокуратурата да се заеме с Валентин Златев
Причината е коментар на шефа на "Лукойл България", че лидерът на партия "Воля" се ползва с политически чадър

Веселин Марешки поиска главният прокурор Сотир Цацаров да вземе отношение по спора му с Валентин Златев. Причината е коментар на шефа на „Лукойл България“, че лидерът на партия „Воля“ се ползва с политически чадър.

Марешки призова главния прокурор да инициира проверка на твърденията на председателя на Българската петролна и газова асоциация. „Самият факт, че се говори, че някой в България може да наложи тежък политически чадър върху определени видове престъпления и престъпници, означава, че г-н Златев знае кои са тези хора и какво правят“, посочи Марешки.

„Днес събрах цялата си мъжественост и казвам днес, че Валентин Златев знае за тези хора, които могат да налагат политически чадър върху престъпници и престъпления. Призовавам Цацаров да се извиси на нивото на своята мъжественост и да постъпи по същия начин както постъпи предния път – да образува на мига дело, да бъде призован Златев, да осветли престъпници във високите етажи на властта, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници и престъпи схеми“, обясни лидерът на „Воля“.

„Ако Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, ние от „Воля“ ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър. Надявам се, че няма да се стигне дотам“, допълни Марешки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране