24.04.2024 | 12:52
Марионетка на задкулисието
Елена Йончева удари моралното дъно. Всичките й каузи са театър, а битките - грандиозна измама

Елена Йончева удари моралното дъно.

Още ми е трудно да го повярвам.

Не искам да го вярвам, но думите й са пред очите ми – тя приемала номинацията на ДПС като признание за свършената от нея работа. И ми стана болезнено ясно, че ще я видим като кандидат от тяхната листа. Но това е неин проблем. Морален, етичен, политически, но неин.

Обществен проблем е обаче фактът, че с това съгласие тя разрушава десетки каузи, в които хиляди са инвестирали доверие през годините. Защото виждаха в нея символ на битката с модела „КОЙ“, безкомпромисен борец с корупцията, разобличител на задкулисието, глас срещу несправедливостта.
Аз й вярвах.

На заседанието на Националния съвет на БСП, когато я номинирахме за водач на листата за европейските избори, казах, че тя е гласът на цяло едно ново поколение социалисти, които не искат да се примирят с безнадеждността на корупционните паяжини и липсата на всякаква перспектива за различен живот.
Оказа се, че това е лъжа. Че всичките й каузи са театър. А битките – грандиозна измама.
Десетки социалисти ден и нощ работеха за нея, защото мислеха, че тя води след себе си ново разбиране за политиката.

Всичко това днес е в руини.

Йончева предаде доверието на толкова много хора, че чак е болезнено. Тази, която трябваше да е символ на битката за различна страна, се оказа марионетка на паралелната държава. Кукла на конци на Пеевски.
Това политическо джендърство е смазващо, защото именно подобен процес разлага доверието на хората, унищожава надеждата за различно бъдеще и демонстрира такава морална бездна, че надничането в нея води до световъртеж.

Покрай тази политическа травестия обаче всички могат да видят колко труден, болезнен и тежък е процесът по очистването на БСП от зависимостите и политическите паяжини. Този процес беше саботиран на всяка крачка, но се оказа, че макар и със спъване, макар и със залитане, е имало смисъл БСП да се обръща с гняв назад, дори и към хора, които е носила на ръце, за да може да излезе пред обществото и да каже – „да, понесохме крошетата, изтърпяхме стрелбата в гръб, но не спестихме истината и никога не се продадохме“.

И сега ги виждате – търговците в храма, които един по един се махат и отиват в други листи. Напускат кораба, защото разбраха, че БСП никога няма да позволи пипалата на задкулисието да я превърнат в марионетка за статуквото. Това е най-тежката битка, която една партия може да проведе, но не го ли направи, все едно се предлага на борсата, там, където олигархията купува на едро политически формации и ги изгаря постоянно на кладата на своята алчност.

Аферата „Йончева“ ясно показва, че БСП не е морално покварена партия и е единствената, която се опълчи на това смазващо безвремие, което ни наложи политическата подмяна в последните три години. Един по един чуждите тела започнаха да се разконспирират. Значи все пак има нещо позитивно в тази отвратителна история.

Александър Симов

6 коментара

  1. ххахаха каза:

    Нито си луд ,нито свестен , а обикновен глупак.

  2. Кирил каза:

    Ха,ха,ха. „….свестните у нас смятат за луди…“. А ти стресиран ли си или си си не в ред по рождение?

  3. Не се каза:

    признава, но първо в БСП разбраха, що за птица е Йончева и го казаха публично.

  4. А бе всичко каза:

    вече стана ясно на всички – тази тарикатка се показа в истинската си светлина – там е, където ще има лична полза.

  5. ххахаха каза:

    Кики, ти малоумен ли си или да ?

  6. Кики рече: каза:

    Симов, Симов, пред Курнела ли се оправдаваш?! Йончева не казва, че приема да е номинирана от ДПС за евродепутат, а че приема номинацията им като ПРИЗНАНИЕ ЗА РАБОТАТА Й! СХВАЩАШ ЛИ РАЗЛИКАТА ПУДЕЛЧЕ НА НИНОВА?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране