05.07.2023 | 18:54
Мария Габриел скочи на бунтарите в ГЕРБ: Кои сте вие че да ми саботирате мандата?
Тя била бясна на атаките, предприятие от Делян Добрев и обкръжението му

Голямо напрежение възникнало между Мария Габриел и част от парламентарната група на ГЕРБ. Вицепремиерът и външен министър била бясна на атаките, предприятие от Делян Добрев и обкръжението му.

„Иска да съборят кабинет, чиито премиер ще съм утре ли?“, хвърляла огън и жупел лютата македонка. Тя се ядосала особено след жалбата на Добрев до главния прокурор за парите в енергетиката. Те могат да нарушат сериозно баланса в бюджета ни и да ни провалят  опитите да стигнем еврозоната. Мария Габриел приема като лична всяка битка в Брюксел. Затова се обадила веднага на Бойко Борисов да озапти депутатите като Добрев, докладва източникът на „Галерия“.

Лидерът на ГЕРБ обещал да действа, явно притисна до стената. Не е тайна че Европа не гледа с добро око на Борисов покрай „Барселонагейт“ и обвиненията в корупция. Затова той не искал да има проблеми с Мария Габриел и нейните дебели връзки в ЕС. Както е известно кум на бившия евродепутат е самият Жозеф Дол, бащата на Европейската народна партия. Борисов го е страх от всяка възможност да се изложи пред ЕНП, затова бързо привикал Добрив и още двама-трима от недоволните в ГЕРБ. Той ги завел на среща с премиера Денков и Габриел, за да се оправят светкавично и да не клатят правителството.

Настоящият и бъдещ премиер работили в отличен синхрон и това никак не изненадващо. Двамата се засичали често по проекти, когато академик Денков беше още министър на образованието, а Мария Габриел – еврокомисар.

„Колкото и да гърми и трещи, правителството е доста стабилно. Нито ПП-ДБ, нито Борисов имат намерение да го бутат. В момента има и по-скоро положително отношение от ДПС, така че до ротацията на Денков с Мария Габриел ще се стигне, освен ако не стане супер изненадващо,“ споделят запознати.

Габриел има благ вид, но като нищо ще се разправи за минути с враговете си в ГЕРБ и нищо няма да я спре. Там го знаете треперят“.

Припомня ме, че Делян Добрев единствен гласува против кабинета Денков – Габриел.

3 коментара

  1. Адам каза:

    Мичето Скумрията не е македонка, а помакиня.

  2. Абеее каза:

    Тази е един Брюкселски плъх!Един вид номенклатура – жадна за власт и пари!
    Ника гласуване за ГЕРБ повече след, като полегнаха на ДъБъ и ПП!

  3. Бай Минас каза:

    Що не му кажат на Мичето да оди да се снима?! 😆

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране