02.08.2016 | 0:01
Мъж съди съселянка за клевета, осъждат го да й плати разноски
Написала във Фейсбук, че хората се страхуват да се оплачат от майстора, защото синът му палил къщи

Недоволна от ремонт на покрив жена, която се оплакала във фейсбук от майстора и описала деяния на сина му, като застраховка срещу евентуална саморазправа, е била дадена на съд в Попово за обида и клевета. Синът се почувствал обиден от използваните думи, които засягали неговата чест, достойнство и авторитета на семейството му, както и това, че му приписвали престъпления.

Жената написала в социалната мрежа, че хората се страхували да се оплакват от майстора, защото синът му “обичал да пали къщи” и се разправял с беззащитни хора от селата. “Преди година и нещо станаха известни по новините с отглеждане на марихуана и наличието на незаконно оръжие… та, ако изчезна, или нещо се случи с имотите и животните ми – работата е ясна…”, гласял част от коментара на жената.

Мъжът завел дело и поискал 3000 лв. Районният съд в Попово  оправдал съселянката му. По време на процеса станало ясно, че той наистина държал наркотици и огнестрелно оръжие без разрешение. Магистратите приели, че  жената не го е оклеветила, защото написаното от нея било истина и тя не носела наказателна отговорност.

Недоволният обжалвал решението пред Окръжния съд в Търговище, който потвърди, че жената е невинна. Магистратите го осъдили да й плати разноските за адвокатска защита.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране