15.09.2015 | 0:03
Мъже с картечница шокираха пътници в столичен автобус (снимки)
Двамата щатски военни са влезли в рейс 76, пътуващ от Плиска към центъра

Кадри с двама мъже в американски униформи, въоръжени с картечница, които пътуват в автобус от градския транспорт в София, бяха разпространени вчера. Очевидецът, направил записа, споделя, че в неделя около 17,30 ч. се е качил в автобус 76 от “Плиска” към центъра.

Докато пътувал, видял, че в рейса има двама военни с маскировъчни униформи. На единия от тях на ревера било изписано “US ARMY”. “Носеха с тях лека картечница М16. картечница-военни

В част от времето единият, който очевидно я носеше, си я беше поставил на стойката на земята, за да не му пречи, докато си ръфа баничката… След като приключи с храненето, я вдигна, сгъна стойката невъзмутимо и си я взе на рамо. В автобуса имаше и малки деца, както е видно и от видеото. Хората бяха като втрещени… Дали пък усещането за наближаващо военно положение няма да ни изненада преждевременно, макар и да сме все още уж далеч от разгръщащите се конфликтни точки?…”, споделя очевидецът пред Блиц.

От пресцентъра на МО заявиха, че съвместна проверка на министерството с посолството на САЩ е установила, че това не са истински американски униформи и заснетите лица не са американски войници. МО е започнало проверка за изясняване на случая.

2 коментара

  1. Дали? каза:

    Интересно, дали някой е съобщил на 112, че се разнася оръжие из града. Ако е позвънил, защо не е дошла полиция? Ако не е позвънил – всички сме идиоти, и нищо добро няма да ни се случва, докато природата не ни изтрие от това място!

  2. Андрешко каза:

    Съвсем нормален ден в един васален презокеански неофициален ЩАТ !
    Свиквайте …
    И бъдете доволни и благодарни , че все пак не се е стреляло !
    Щото в ИСТИНСКИТЕ щати , вече започнаха да стрелят и професорите по университетите !!!
    Така е !
    Демокрацията иска жерви !!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране