19.02.2024 | 18:10
Скандални имотни сделки: От Нотариуса до Джуджетата и Министъра
Според bird.bg, телефонният номер на Калин Стоянов и номерата на още 90 висши служители на МВР са открити в телефона на гръмнатия Мартин Божанов

Имотната партида на убития Мартин Божанов – Нотариуса е дълга 25 страници и разкрива серия от сделки, водещи към негови приближени, към Любена Павлова, бивша Петрова, от кръга на “Осемте Джуджета” и дори към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Сайтът BIRD вече писа за продажбата през 2022 г. на апартамент от фирмата “Клеманн” на Любена Павлова, бившата съпруга на Петьо Петров – Еврото. Тя придобива мезонет 313 кв. м. и два гаража твърде изгодно, за 250 000 евро или под 800 евро на кв.м. Сделката беше коментирана в предаването на бТВ 120 минути с допълнително разкритие, че Любена Павлова е сключила сделката като пълномощник наКлеманнсъс самата себе си.

Сделката за апартамента на Любена от фирма на Нотариуса.

Фирмата “Клеманн” ЕООД е бившият собственик на прочутия вече SS Club /Специализиран Съд Клуб/, на номер 7, ул. 22 Септември в кв. Гео Милев, достъпът до който е бил с карти за неслучайни магистрати. Пред бТВ Любена Павлова твърди, че е купила апартамента случайно, на изгодна цена, и извън тази сделка е нямала допирни точки с Мартин Божанов.

Друга имотна сделка показва връзката между адвокат Емил Писков, който се счита за член на групата на Нотариуса. В записите от разследването на Антикорупционния фонд се чува как той казва “Говорим си с Господ” и иска 100 хиляди евро от Ивайла Бакалова за да излезе Веселин Денков на свобода. Писков придобива през 2021 г. от Мартин Божанов офис от 155 кв.м. срещу 222 460 лв.
Адвокат Писков е бивш служител на ГДБОП и ДАНС, и съпруг на съдия Маргарита Немска от Административен съд София град (АССГ), която е и бивш зам.-градски прокурор на София СГП. Немска е известна с това, че е “назначена” в съда без конкурс, както и с многобройните си имоти в страната и в чужбина, сред които е имот за 1 милион лева в Барселона.
Сделката с Писков.

Следи от Нотариуса към Калин Стоянов?

Може би най-интригуващата имотна следа е в продажбата през 2016 г. на парцел в София на фирмата “Плумерия” ЕООД, която е току що учредена от адв. Светлана Григориева Грозева – Йорданова. Фирмата плаща 1 466 872 лв. за имота в Кръстова вада с площ 2125 кв.м. Мартин Божанов е един от тримата съсобственици на имота и е придобил 1/3 от него чрез дарствен акт.
Сделката на Божанов и още две лица за имот в София с фирма на Друмев.
Очевидно фирмата “Плумерия” е създадена като бушон за сделката, защото на следващия ден адв. Светлана Грозева продава дяловете си на IT фирмата “Абритес” ЕООД, която е на Ивайло Друмев. Той е известен като съсобственик на винарната “Фоур Френдс“. Четиримата приятели-винари са Друмев, кмета на София Васил Терзиев, автомобилния състезател Петър Ценков и Андон Тушев.
Освен с IT и с виноделие, Друмев очевидно се занимава интензивно с недвижими имоти, както личи от имотната му партида от 85 страници. През 2019 г. той продава свой апартамент 162 кв.м. и два гаража на сегашния министър на вътрешните работи Калин Стоянов за 300 000 лв.
Сделката на Ивайло Друмев с Калин Стоянов.

Тази индиректна следа от Нотариуса към актуалния вътрешен министър може да е пълна случайност, но са налице и други сведения за техни контакти. В телевизионно интервю бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, без да споменава име, че бившият шеф на ГДБОП Калин Стоянов е един от възможните източници на теч на информация след жалби на бившата съпруга на Божанов и на Ивайла Бакалова.

Рашков каза почти в прав текст, че от МВР /и по-конкретно от ГДБОП/, са опъвали чадър над Нотариуса. А според източници на BIRD, телефонният номер на Калин Стоянов и номерата на още 90 високопоставени шефове от МВР са открити в телефона на убития Мартин Божанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране