04.03.2016 | 0:40
Лео Меси отбеляза хеттрик при рекордна победа на „Барселона“
"Барселона" удари два пъти гредата.

„Барселона“ постави нов рекорд за най-дълга серия без загуба за испански отбор, след като победи с 5:1 „Райо валекано“ и вече в 35 двубоя няма поражение.

Лионел Меси вкара хеттрик срещу отбора на Пако Хемес, който завърши с девет души след червените картони на Диего Йоренте и Мануел Итура.  „Барса“ можеше да отбележи много повече от пет гола, но в крайна сметка хората на Луис Енрике се смилиха над съперника си. Въпреки това успехът беше достатъчен, за да падне 27-годишния рекорд.

Полузащитникът Иван Ракитич откри резултата след грешка на вратаря в 22-ата минута, а двубоят беше важен и за Арда Туран, който отбеляза първото си попадение с екипа на каталунците.

„Барселона“ удари два пъти гредата. Свободният удар на Неймар уцели напречната греда, а топката се върна при Серхио Бускетс, който беше повален за втория червен картон и за дузпа вм 67-ата минута.

Вратарят Хуан Карлос Мартин Корал се реваншира за по-ранната грешка като спаси удара на Суарес от бялата точка. Това означава, че „Барса“ е пропуснала половината от 18-те си дузпи през сезона. Резултатът върна преднината на „Барселона“ от осем точки на върха в класирането на Ла Лига. Авансът пред „Реал“ (Мадрид) е 12 точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране