26.02.2016 | 14:40
Местан купи Ахмед Юсеин, той се определи за „вярното куче“ на Доган
Бившият депутат започва работа в ДОСТ

Аз бях вярното куче на Ахмед Доган, a Лютви Местан бе нещо като временен управляващ на ДПС. Това каза в ефира на Нова телевизия Ахмед Юсеин, който е бивш депутат от движението.

В началото на февруари той написа отворено писмо на турски език във „Фейсбук“, с което обяви, че напуска партията. Юсеин потвърди, че се присъединява в новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, която ще бъде учредена утре и ще работи сред изселническите организации в Турция. Нещо, за което отговаряше и в ДПС. „Дали избирателите на ДПС ще припознаят ДОСТ и Местан, зависи много от неговите действия в бъдеще, аз съм с него“, посочи Юсеин.

Той изтъкна, че „данните в пресата, присъдите на бивши депутати и сумите във фалиралата банка“ потвърждават думите му, че ДПС е шампион по корупция. В парламентарната група има няколко човека, които работят нормално, но всичко друго е подчинено на далаверата. „Не мога да го кажа, докато правораздавателната система е такава. Докарайте един румънски прокурор тук, за да разказвам всичко, което знам за ДПС“, призова Юсеин.

По думите муна турско-сирийската и на турско-иракската граница има много войници, които са с българско гражданство. „Техните родители гласуваха за нас. Не може почетният председател на ДПС да се обявява за Русия, не може да се поставя под съмнение съществуването на НАТО“, каза Юсеин по повод словото на почетния председател на движението Ахмед Доган, който „отстреля“ Местан.

Ахмед Юсеин се извини на бившия заместник-председател на ДПС Касим Дал и призна, че хората, напуснали заедно с него, са прогледнали по-рано. Думите му идват, след като формацията на Дал -Народна партия „Свобода и достойнство“ обяви, че не желае съюз с бивши агенти на ДС, какъвто е Местан.

Вчера турски медии съобщиха, че президентът Реджеп Ердоган е обещал 20 милиона долара за новата партия на Лютви Местан. Парите били от таен фонд на турското правителство, с който се разпореждал синът на президента Билал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране