23.07.2015 | 14:05
Местан пи кафе с протестиращи (снимки)
Движението е искало да спаси съдебната реформа

Председателят на ДПС Лютви Местан пи кафе с представители на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“. Те протестират пред Народното събрание срещу подмяната на съдебната реформа по модел на ДПС.

Снимките са от Фейсбук профила на Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда, която ги е публикувала с обяснението: „Разговор с Местан за квотите в камарите на прокурори и съдии във ВСС, кафе без шекер“.

Местан-протестъри

Местан опитал в типичния си стил да обясни на протестиращите, че Движението е искало да спаси съдебната реформа, но нито един от присъствалите на масата не повярвал в това.  Той се опитал да убеди протестиращите в правотата на мнението на ДПС, че в прокурорската колегия на ВСС съотношението между членовете, избрани от гилдията и тези, излъчени от НС трябва да е 6:5, а не 6:6, както предлагат от Реформаторския блок. Протестиращите са записали целия разговор и ще го публикуват.

Остават броени часове до съдбоносното гласуване за промени в Конституцията. В четвъртък сутрин лидерите на партиите в парламента направиха нов, но неуспешен опит да изгладят различията си на среща при председателя на Народното събрание. Тя обаче беше отложена за следобедните часове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране